„Самотната Красавица“ – 2-ра част

samotna krasavica2

Всяка прилика с действителни лица е случайна. Това е измислена героиня, но с реална история.

Продължение…

Със „Самотната красавица“ имахме уговорка за днес. Беше 15 часа и аз бях свършил с последния си клиент и правех подготовка, която винаги правя след всяка консултация. Тя нахлу с гръм и трясък в кабинета ми и с горчивина в гласа започна:

– „Калоян, предавам се…. Не мога повече, просто не мога! Ще полудея. С какво заслужих всичко това, което ми се случва, защо отново ударих на камък. Защо все на мен?! Кога най-накрая ще попадна на свестен човек, Калоян…? Кога?“

„Какво се случва? Настани се и ми разкажи…“ – казах аз и се отпуснах на стола, отворил широко очи и уши, тъй като наистина нямах търпение, да чуя как се е развила историята с „Настоятелният господин“, за да направя заключения и анализ за предстоящата ни работа.“

„Г-н Настоятелен“

Тя отново започна: – „Ох, откъде да започна, Калоян? Последно ти разказах, когато си пишехме с него и как той ми даваше това внимание, от което така имах нужда.“

Казваше ми всичко, което исках да чуя. Казваше ми, че ще ми бъде упора, че ще е до мен. Разпитваше ме за толкова много неща, докато си пишехме. Че иска връзка и човек до себе си, че не иска само секс и свалки, че бил нараняван доста пъти и че иска да се грижи за мен и да бъде моя упора. Че ще ми даде всичко от което имам нужда…

В един момент каза, да му дам пощата си, за да ми прати нещо като изненада. Зачудих се, но я дадох и след миг, прибирайки се в София, след поредния ангажимент извън града, тръпнеща, си проверих пощата и какво да видя – беше ми изпратил автобиографията си, която беше доста забележителна.

Вече се бяхме разбрали да се видим и не успях да я прочета, бързах да се приготвя, за да не закъснея, тъй като той беше кинорежисьор и ни бе уредил покани за няколко филма от настоящия „София Филм Фест“.

„Калоян, не бях честна с него. Не му казах, че от няколко седмици излизам с онова първото момче, за което ти разказах и което мислех да отрежа, но още не го бях сторила. Бях си го оставила, като резервен вариант. Ох, аз съм ужасен човек…“

Срещахме се вече и на живо с г-н „Настоятелен“… аз, наистина съм ужасен човек и мразя това наше схващане и стереотип, който все още върлува. Той се оказа леко пълничък и не точно това,  което си представях.

Седнахме в едно непринудено кафене, което много ми допадна, но просто не успях да се отпусна. Замислях се за хиляди неща по време на нашата среща, преди да идем в киносалона, за да гледаме първия от филмите, за които бе взел покани. Мислех за това, как винаги съм била с „привлекателни задници“, които винаги са се държали ужасно с мен и винаги са мислели за себе си, а сега като получих някой,  който наистина иска да ми даде това, за което мечтая, аз отново избягах… заради суетата, заради предразсъдъка… как една умна и красива жена ще бъде с едно не толкова привлекателно момче…?

По време на филма той се опита да хване ръката ми, но аз се отдръпнах… Не знам какво ми стана, но просто исках да избягам от там… малко след това започна да ми става зле или просто започнах да соматизирам от цялата ситуация, тъй като съм минала през доста изчистващи терапии и познавам своето тяло, а то крещеше – „Искам да се махна!“

И след като свърши филма, аз го помолих да си тръгваме. Той ме изпрати до спирката и любезно ми каза колко се радва, че сме се видели и че ще се радва да започнем да излизаме по-често. Аз бях лаконична.

Дилемата

Доста мислех вечерта и за него, и за другото момче и какво всъщност искам аз наистина в случая. Не зная да продължа ли  с „настоятелният непривлекателен, но мил и любящ господин“ или да опитам с това момче, което дори е по-малко от мен и въобще мисля, че не ме разбира на моменти… , та дори и не се опитва…

На другата сутрин главата ми щеше да се пръсне от мисли как да подходя… нахлузих си маратонките и отидох към Борисовата градина, за да побягам и да се опитам да взема решение, тъй като не исках да задълбочавам нещата. Аз реших и детински писах във Facebook на „Настоятелния“, че ще се отдам на кариерата си и искам да оставим нещата така. Той, както очаквах, го прие наистина като зрял и мъдър човек, и само накрая ми написа:

„Можеш да съвместяваш и кариера и връзка, ако имаш желание и помни едно – след време може да нямаш този избор, а знаеш че той и времето няма да се върнат…“

Калоян, чувствах се и се чувствам ужасно… за миг получих това, за което съм мечтала и говорейки си с него и виждайки го, знам, усещах го, че той ще ми даде това което искам, но аз пак заради това, какво ще кажат хората, когато ме видят с него – захвърлих всичко с лека ръка… Не искам да живея в този свят на фалш и измама! Искам да живея пълноценно и с човек до себе си, за който няма да мисля как и защо изглежда по един или друг начин, а който ще ме кара да се чувствам като единствената и най-щастливата…

Ужасен човек ли съм, Калоян?

Моля те, кажи и ми дай някаква светлинка…!

Решението

Понякога наистина взимаме прибързани решения, но те са наши и понякога това, което ни е подсказало сърцето, това първото, е наистина най-правилно. А и ти не си казала окончателно „Край“ и доколкото разбирам, си оставила вратичка с това: „Да оставим нещата така засега“. Мисля, че си взела правилното решение според това, което си усещала, а и имаш и опцията да действаш, ако желаеш да промениш сегашното положение.

“ Калоян, Аз обаче след това веднага писах на първото момче, което така и не ми обръща внимание и се видяхме. Казах му как ме кара да се чувствам, а той взе да ми се оправдава и да ми казва, че няма време от работа, че не ходи никъде и ако искам ще намираме време да се виждаме…за Бога, та ние се виждаме само в мола… това ли заслужавам, всеки път да ме води в мола?

Бях готова да приключа нещата с него, но на другия ден той дойде до работа да ме види. Разколебах се от този жест и сега се чудя какво да сторя… От една страна ми се иска, да приключа с него, тъй като не виждам как ще се получат нещата, от друга – това малко нещо ми даде някаква надежда.

– Как мислиш, какво да сторя?“

Моята препоръка е, да изчакаш няколко дни и да помислиш за всички позитиви и негативи от това да си с него и от това, ако не си с него.

Да се запиташ как би се чувствала, ако си с него и нещата са по същия начин, или ако не си с него и имаш опцията да продължаваш със стария ти начин на живот.

Как би се чувствала, кое ще ти донесе по-голямо удовлетворение и кое ще задоволява повече твоите потребности?

============================================================

На много мои клиенти помага консултация – Щастливото Партньорство, оказва голямо  влияние по отношение на подобряване на техните партньорски взаимоотношения. Мисля, че тази терапия и процес ще ти помогнат и ще започнеш да привличаш по-правилните и желани партньори за теб.

Тъй като, колкото и да не ни се иска да го признаем, ние привличаме партньори несъзнателно в живота си, които са всъщност отражения на нашите отношения с нашите майки или нашите бащи и идват, за да ни помогнат да израснем и да преодолеем някои от нашите травми, а за да стане по-безболезнено това, аз ще се опитам да ти помогна в този процес. Надявам се тогава, ще дойде и отговора на последния въпрос за момчето, което така не ти обръща внимание.

Надявам се скоро твоята история да е „Щастливата красавица, намерила онзи, за когото мечтае“.

Аудио сесии „Партньорът до Мен“

Аудио сесия свързана с по-доброто разбиране на партньорските взаимоотношения и по-точно на твоята позиция в тези отношения. Как може да имаш по-добри и удовлетворяващи взаимоотношения с партньора до теб?

Партньорски взаимоонтношения - снимка

Консултация – Щастливото партньорство

Чрез различните констелативни упражнения, клиента научава повече за неговото отношение към любовта и към неговия партньор и как реагира в различни ситуации. Провокиран ли е от любовта или от страха.

Можете да прочете и останалите статии от трилогията: 

“Самотната Красавица” – 1-ва част – кликни тук и прочети статията.

Самотната красавица е история за партньорските взаимоотношения – за една жена, която е в търсене на любовта, желания партньор или …

==============================================================================

Ако искате да разберете повече за несъзнателните отношения във вашето семейство, можете да изтеглите безплатно електронната книга – кратко ръководство по метода „Семейни Констелации“тук.

==============================================================================

Ако тази статия е била полезна за Вас, можете да я споделите с приятелите Ви в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвайте бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря Ви.