Методът „Семейни Констелации“ и с какво може да ни помогне той?

семейство

Здравейте!

Може би сте чували за методът на „Фамилините Констелации“ от Берт Хелингер или още не сте?

Добре! Сега ще поправим това.

В тези няколко видеа на мини курса, които съм подготвил ще можете да разберете малко повече за самия метод и някои от събитията, които провокират „заплитания“.

Така Хелингер нарича някои от моделите, които се повтарят като родова карма в семейната система.

„Децата рядко или никога не се осмеляват да водят по-щастлив или изпълнен с удовлетворение живот от този на родителите си. Несъзнателно те остават лоялни към една неизказана семейна традиция, която носи скрити влияния. В резултат на това децата повтарят определени типове поведение и съдбата им е подобна на тази на родителите. Когато има тежко наследство, то оказва влияние дори когато членовете на семейството изглеждат отчуждени или пък децата вече са пораснали и са се отдалечили от родителите. Това е революционна идея в системната терапия, която намира израз в използването на семейните констелации за установяването на скритите значими семейни връзки и сили. Процесът разкрива съвсем ясно, че определени проблеми се коренят в неблагоприятното унаследяване на чувства, нагласи и житейски принципи, които несъзнателно са били предавани през поколение.“ – казва един от колегите – фасилитатори Румен Янкулов.

Рупърт Шелдрейк и морфогенетичните полета. Как участниците осъзнават усещанията на някой друг, когато са в неговата роля:

Ето и първото от видеата:

Как беше? Заинтригува ли ви? Искате ли да разберете и за „сляпата детска любов“ и колко силно влияе тя на несъзнателно ниво.  Гледайте и следващите видеа.

Ето и второто от видеата, където ще ти разкажа за 3-те основи закона, които движат семейните констелации и динамиката в родовата система.

Как сте? Започнахте ли да разбирате същността на този феноменологичен метод. Надявам се, с лекота и яснота приемате тази нова информация.

В третото видео и неговото продължение ще споделя за тези събития в рода, които могат да оказват влияние в живота на човек и до ден днешен.

И не на последно място в продължението на 3-тото видео давам 2 упражнения, които можете да  направите, за да започне един терапевтичен и освобождаващ процес на осъзнаване.

И тук няма да съм лошия учител от училище, който ще следи  дали сте си направили домашното, и ако не сте, ще ви пише 2-ка, но и двамата знаем, че това което ще сторите го правите за по-доброто ви бъдеще и промяна.

Вие сте на ход. Ето и видеото:

Браво! Вие току що завършихте своето мини обучение. Надявам се вече настъпва един красив процес, в който започва една трансформация  на някои от вашите емоционални болки, излизането от ролята на жертва и поемане на юздите на вашия собствен живот.  Не на последно място процес на приемане на вашите родители, такива каквито са, защото именно там е разковничето на по-добрия и щастлив живот.

============================================================

Ако имате нужда, аз ще съм насреща. Можете да ми пишете с въпроси – тук.

Тук като подарък споделям аудио сесиите тип констелация в съзнанието – „Детето и родът в Мен“. Кликни и чуй аудио сесиите тук. 

За още полезни видеа може да се абонирате за канала ми в Youtube – кликнете тук .

А тук може да прочетете повече за метода на „Семейните Констелации“ в безплатната електронна книга – „ДНК Любов“- изтеглете тук. 

Ако искаш да разбереш повече за несъзнателните модели от твоето семейство и да работиш в дълбочина, може да прочетеш повече и за процеса – „Лечение на вътрешното ни дете“ – тук.

==============================================================================

Ако тази статия е била полезна за Вас, можете да я споделите с приятелите Ви в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвайте бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря Ви.