Позволи ми да ти разкажа.

позволи ми да ти разкажа

Мисията на тази селекция от притчи е  да се опита да събере цялото семейство заедно, заедно в едно различно преживяване на историите със смисъл и знание. Всички знаем в днешно време колко е трудно това да се случи, а колко е важно родители и деца да прекрават пълноценно време заедно. Искрено вярвам, че тези приказки-притчи ще помогнат за това.

Имах лична причина да го направя и се надявам, че ще Ви хареса. Ще се радвам да споделите обратната си връзка и истории от това, какво се е случило по време на слушането им и как децата са споделили своите чисти и искрени изводи, когато са слушали с Вас тези истории.

Благодаря Ви за доверието и пътя заедно.

С какво ще Ви е полезна тази селекция от притчи и за какво служи приказкотерапията:

Приказкотерапията като метод в психотерапията е известна на човечеството от хиляди години, а като течение в съвременната психотерапия възниква неотдавна.  Приказкотерапията се използва във възпитанието, в образованието, развитието, въздействията по време на тренинг, както и като инструмент в психотерапията.

Целта и според различните области на приложение е следната:

Приказкотерапията като инструмент предава опита от „уста на уста“. Това е начин за възпитание у детето на особено отношение към света, прието в даден социум. Приказкотерапията е и начин да се предаде на индивида (обикновено дете) необходимите морални норми и правила. Тази информация е заложена в народните приказки, предания, притчи и други. Това е най-древния начин за социализация и предаване на опит.  

Приказкотерапията като инструмент на развитието. В процеса на слушане, обсъждане на приказката у детето се развива фантазията, творчеството и други. То усвоява основни механизми на търсенето и взимането на решения.

Приказкотерапевта създава условия, в които клиента, работейки с приказки (четейки ги, мислейки върху тях, проигравайки ги) намира решения на своите жизнени трудности и проблеми. (wikip.)

Ето и десетте притчи/приказки. Приятно слушане. Кликни и чуй >>>тук<<<


И не забравяйте да се абонирате за канала ми в YouTube, като натиснете Subscribe. Кликнете два пъти на камбанката, за да получавате първи новите видеа и останалите притчи.

Към канала – кликни >>>тук <<<

======================================================================

Калоян Божанов – консултант > повече за мен >>> тук <<<

Ако имате нужда от подкрепа и промяна, можете да ми пишете >>> тук <<<

Останете във връзка с мен:

Instagram – kaloyan.b.bozhanov

YouTube Channel – Калоян Божанов | Консултант-психолог

Facebook Page – Калоян Божанов – Kaloyan Bozhanov

Twitter – Kaloyan Bozhanov PsychologyHelp

LinkedIn – Kaloyan Bozhanov

======================================================================

Ако искате да разберете повече за несъзнателните отношения във вашето семейство, можете да изтеглите безплатно електронната книга – кратко ръководство по метода „Семейни Констелации“тук.

      ======================================================================

Ако тази статия е била полезна за Вас, можете да я споделите с приятелите Ви в социалните мрежи. 
Нека достигне и помага на повече хора.
Използвайте бутоните под заглавната снимка. 
Благодаря Ви.