10 сесиен процес – Лечение на вътрешното ни дете

(3 клиентски отзива)

Процесът е за всички онези, които търсят начин да:

 • поставят своите здравословни граници и да се освободят от товара на минали ситуации и травмиращи моменти в своето детство
 • открият много от своите модели на поведение и възпитание, които могат да преобразят по начин, който да работи за тях
 • направят място за нова и креативна енергия свързвайки се с вътрешното си дете
 • намерят пътя към своя резервоар от потенциали, който да използват по един по-съзнателен и удовлетворяващ начин
Категория:
Признаци, че вътрешното ни дете се нуждае от изцеление:
1. Чувство на силна реактивност
Можем да забележим, че нашето наранено вътрешно дете се проявява в ежедневието ни, когато забележим, че имаме силна реакция на дадена ситуация или внезапно се почувстваме много раздразнени или откъснати от околните. В този момент възрастният човек в нас се опитва да управлява или контролира външния свят, който го кара да се чувства некомфортно отвътре.
2. Надценяване на значимостта на независимостта
Това може да изглежда като репликата „Нямам нужда от никого“ в ситуации, в които не си позволяваме да поискаме помощ или не си позволяваме да я получим.
3. Деструктивно поведение като стратегия за справяне с реалността
Това може да изглежда като опит да се „справим“ с реалността чрез твърде много алкохол, пазаруване, хазарт, храна и дори хронично отлагане.
4. Лошо емоционално и психическо здраве
Това може да се прояви по множество начини, включително депресия, липса на мотивация, повишаване или загуба на тегло, хранителни разстройства, липса на желание за интимност, липса на желание за комуникация с приятели и близки, трудности със съня, липса на продуктивност, повишена тревожност и др.

5. Повтарящи се модели във взаимоотношенията

Обикновено на несъзнателно ниво сме склонни да пресъздаваме моделите на привързаност, които сме преживели като деца в отношенията си с възрастните. Това означава, че в отношенията си с другите, независимо дали са романтични или не, по същество повтаряме моделите на детските си травми. Това може да се проявява в живота ни като избягване на конфликт, избягване на близост, пренебрегване на нуждите ни във връзката, заблуждаване на себе си, страх от отхвърляне и изоставяне и много други.

 

Хората, които започват терапия или работят с психолог за определена тема, често споделят, че търсят емоционална свобода от токсичен партньор, усещат различни казуси от миналото, които пречат за настоящата им реализация в различни сфери на живота, изпитват тревожност и стрес, който се е натрупал с времето, търсят психологическа подкрепа и анализ на личните им преживявания или професионалист, който от дистанцията на страничен наблюдател да даде обективна и информирана обратна връзка, да зададе точните въпроси, които да изкарат отговорите от човека, който търси решение на съответните казуси и да му помогне да се свърже с ресурсите си за справяне и развитие.

„Лечение на вътрешното дете“ – лечение на детски травми (трансформиращ структуриран процес от 10 сесии) или първична терапия от американския психотерапевт д-р Артур Янов, свързана с един от най-необходимите, базисни и изчистващи процеси:

Взаимоотношенията с родителите от родовото семейство – майката, бащата и връзката с вътрешното дете или вътрешния потенциал за израстване и развитие.

В този процес разглеждаме връзката с вътрешната динамика между нас като възрастни и нашето вътрешно дете, което не е нещо отделно, а част от нашата психика. Разглеждаме взаимоотношенията между нас и нашите родители и нашето отношение към различни ситуации и модели на възпитание и обусловеност. Започваме една лечебна връзка на отделяне от травмиращи моменти в детските години (до 12 годишна възраст).

Започва един процес на съзнателно разделение на нашите желани модели на поведение и тези, които сме усвоили като деца, и които много често са тези, които трябва да следваме, а не тези които истински желаем.

Започваме един процес на подкрепена и ресурсна промяна на модели, които са деструктивни за нас и енергия, която може да бъде използвана по един по-различен и конструктивен начин.

Чрез процеса започваме житейска промяна и съзнателното отделяне и от модела на спасяване на родителите (ролята на спасите от пирамидата на Карпман), което голяма част от хората имат като несъзнателен модел на поведение, мислене, чувстване, действие и мотивация.

В хода на 10-те структуриране индивидуални сесии започваме осветляване и изчистването на тази токсична динамика, която много често с течение на живота ни разболява и не ни води към изобилие и просперитет.

Процесът е изпитан инструмент в практиката ми, който свързва човек с неговите вътрешни граници, стандарти и самооценка и след него много по-бързо и лесно идва онзи партньор, с който отношенията са на различно ниво на взаимодействие, осъзнатост, удовлетвореност и уважение.

 

Подарък (Бонус) – аудио сесиите от продукта „Детето и родът в мен“: Вземи подаръка и за теб тук. 

 

Използвани похвати: консултиране, интервю, гещалд техники, констелативни техники, медитативни и дихателни техники, рисунки, малки домашни задачи и аудио сесии.

Продължителност на процеса: 10 структурирани сесии в 10 седмици. По възможност на клинета – по една всяка седмица. Продължителност – до 90 мин. за всяка сесия.

 

За да запазиш час за кратко опознавателно интервю, в което да разкажеш повече за твоята нужда и твоята цел, може да позвъниш на тел.: 0885 29 39 33 (от понеделник до петък в часовете между 09:00ч. и 18:00ч.) или да попълниш кратката анкета – тук.

Ще се радвам да се запознаем и да бъда полезен. Първата стъпка е най-важна, не я отлагай повече. 

 

 

„От Детето в нас към лидерство през сърцето! – Защото, когато сърцето е заключето, умът и съзнанието е сляпо.“

 

Видео визитка за процесът:

 

Обратна връзка от хора преминали през процеса: 

 

Обратна връзка от Таня Сандхам: 

 

 

Водещ: Калоян Божанов

 

За да запазиш час за кратко опознавателно интервю, в което да разкажеш повече за твоята нужда и твоята цел, може да позвъниш на тел.: 0885 29 39 33 (от понеделник до петък в часовете между 09:00ч. и 18:00ч.) или да попълниш кратката анкета – тук.

Ще се радвам да се запознаем и да бъда полезен. Първата стъпка е най-важна, не я отлагай повече. 

 


 

Важни условия:

1. За да запазите час за сесия, терапия или обучение, сумата се заплаща предварително. След заплатена такса за консултация или процес, ще се свържем с Вас за да уточним удобен ден и час за работа и за двете страни на ел. адрес или телефон за връзка предоставени по време на плащането.

Ако имате предпочитания за начин на контакт или удобно време за вас, моля да го отбележите в допълнителното поле за бележки по време на плащане.

2. При неспазване на вашият запазен час без предупреждение, сумата не се възстановява. С предварително обаждане имате право веднъж да промените часа за лична консултация/терапия или да се явите на следваща дата за обучение. При второ неявяване или отлагане, сумата не се възстановява

3. При платена сума и запазен час тези условия влизат в сила и Вие автоматично означава, че сте съгласни с тях.

3 отзива за 10 сесиен процес – Лечение на вътрешното ни дете

 1. Tonya Gancheva

  Има дни, в които сякаш виждаш от птичи поглед живота си и осъзнаваш, че от тази перспектива всичко си следва една закономерна логика. Кала, днес с арт терапията ти се почувствах като свободна птица в небесата пред светъл, широк път! Най-дълбокта гещалт терапия и един от най-подходящите, разбиращи терапевти за нея, Благодаря ти, Кала

  Вижте оригиналния коментар тук

 2. Милена Дерменджиева

  Разкошна медитация за вътрешното дете, Калоянски! Още в началото й ме докосна и изкара от мен сълзи, спомени, картини, чувства. Благодаря за целия път, през който ме води. Бъди все така отдаден на твоите интереси, влагай винаги сърцето си, както досега! Усеща се, когато нещо е създадено с желание, енергия и обич! Продължавай смело напред!

  Вижте оригиналния коментар тук

 3. Милена Брамова

  Смятам, че работата с вътрешното ни дете е задължителна за всеки, който е решил да работи възможно най-дълбоко със себе си. Тази терапия оказва влияние в живота ни години напред и осветява и премахва всички блокажи, които имаме. Помага ни да се оттърсим от товарите, които носим в този живот, а и не само. Освобождавайки се, започваме да живеем с нова енергия, която се изисква в новата епоха, в която навлизаме. Благодаря ти, Калоян, че ме преведе през този процес. Всеки лев инвестиран в себе си, си заслужава!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *