„Самотната Красавица“ – 3-та част

63

Всяка прилика с действителни лица е случайна. Това е измислена героиня, но с реална история.

Самотната красавица…. А този път и „Принца на белия джип“.

Беше лятна и привидно спокойна вечер, но само привидно… защото телефона ми позвъня гръмко и сякаш усетих, че е някой който има нужда от спешна помощ. Беше „Самотната красавица“, която след последната ни консултация, която бе преди няколко месеца изведнъж затихна и дори не направи терапията, която й препоръчах тогава.

 В такива моменти се радвам, защото знам, че е настъпило удовлетворение и сме свършили добра работа, но знаех, че отново ще се върне с казус. Понякога човек не е готов и има различни страхове и бариери и заради това съм свикнал и знам, че когато е готов клиентът се връща… както стана и с нея. Уговорихме се за консултация още за следващия ден, тъй като по телефона си личеше колко много иска да изговорим станалото след последната ни среща.

Вътрешната борба

 Тя влезе разплакана и започна …

“Калоян,  не знам до кога ще се получава така, че да попадам на такива хора… не знам от къде да започна и не знам как ще реагираш на това, което ще ти споделя сега…

Всичко отново започна като с предните двама човека, за които говорихме миналите пъти, но този път този човек беше още по-настоятелен, а в началото дори ми правеше толкова агресивни намеци със сексуален подтекст, че бях готова да го блокирам във Facebook, тъй като там се запознахме, но нещо ме спря и реших да прегледам профила му по-обстойно.

И какво да видя… Той беше няколко години по-голям от мен, но с жена и две деца…! Още щом видях му написах, че освен че няма как да си позволява да ми говори по този начин, на това отгоре той има и семейство и какво за Бога очаква от мен? Явно наистина е имал симпатия или просто така ми се иска да си мисля, защото веднага смени тактиката и ми написа колко иска да ме опознае и да не му се сърдя.

Не знам какво ме накара да продължа. Може би това, че отново съм сама, може би това, че се уморих да съм силна, и че имах нужда от това внимание, което той започна да ми дава, но после се замислих как аз спрях сама да си го давам и защо отново го търся отвън, като много добре зная и осъзнах от работата ни с теб, че ще привлека партньора за мен, когато изпитам цялостната си същност, когато съм напълно самодостатъчна на себе си и тогава ще дойде онзи човек, който ще е същото цяло, който като огледало ще върви до мен и ще ми помага и аз съответно на него, да израстваме заедно всеки ден и да преоткриваме същностите си.

Да разбирам го, да осъзнавам го, да…, но сякаш и осъзнавам, че след всеки такъв опит аз преоткривам още една част от себе си и именно тези мъже и различни ситуации ми помагат по пътя към този човек… но естествено и човешко е да се страхувам.

Кога ще дойде този човек, ще имам ли търпението да го дочакам, ще го позная ли, ще направя ли грешка или грешно действие…?

От къде идват тези страхове и бариери още в мен ?

Нещо ме накара да продължа да си пиша с него, след като той промени начина си и отношение към мен,  а и това, че отстоях себе си и позицията си, мисля че му даде ясен знак и постави граница.

Да знаех, че е женен и точно за това исках да поговорим, защото нямаше да вляза в ролята на „другата жена“, да разваля едно семейство, макар той после ясно ми показа, че нещата между него и съпругата му не вървят, но аз така или иначе бях решила да прекратя всичко, тъй като в случая има намесени неговите деца, а коя съм аз, че да отнемам един баща от децата му…, а й каква връзка щеше да е тази, какво бъдеще имахме с него…?

Просто не виждах как щеше да се получи, макар наистина да виждах един прекрасен и раним човек, който в дните в които започнахме да си пишем повече и повече и онези 3 – 4 часови телефонни разговора ме караше да се усмихвам отново, както когато бях истинска влюбена в човека, които няма да забравя никога.

Как да не се влюбиш и в това, че някой чува думите ти и в разговора ти става ясно, че той тънично се заиграва с неща, които сте си казали по онзи детския начин. Да, Калоян… нека бъда заклеймена като грешница, но наистина усетих, че се влюбвам в този човек и затова ме боли сега…защото отново попаднах на „невъзможна любов“… за да израсна може би… разбирам го, но ме боли…

Срещата

В крайна сметка се видяхме веднъж  и говорихме с часове… Той сподели много за себе си и живота си, тъй като исках да науча повече, за да му се доверя и някак явно успях да го предразположа да разкаже, тъй като телците не са от най-приказливите или аз така си мисля. Целуна ме… прегръщаше ме като дете, което прегръща най-любимата си играчка или кучето си, толкова любов скоро не бях изпитвала или бе моя илюзия, че е любов… не знам какво да мисля, но ще разбереш защо не знам дали бе любов, след като ти разкажа как приключиха нещата.

Не искаше да си тръгва и да ме пуска… аз също, но рационалния ми ум се сещаше, че той все още е женен и има две прекрасни деца, макар той твърдеше, че са пред развод със съпругата си и е въпрос на време да се случи, но и съвестта ми заговори: „остави го, бягай, защото отново ще страдаш…“

Не го оставих…

Продължихме да си пишем и в един момент „принца с белия джип“ стана част от деня, мислите, мечтите ми  дори, което започна да ме плаши. Най-много боли от тези мечти, които в един момент рухват… защото и той ме накара да го правя, правейки планове за нас с година напред… въпреки, че този път се опитах да не го сторя, но отново емоцията ме погълна като бездна.

Краят

Дойде и втората ни и всъщност последна среща, която сякаш и двамата усещахме, че ще е такава…Явно за това се опитахме да й се насладим и да вземем максимума от нея. Стигнахме и до сещаш се…. На другия ден го заведох до една местност с водопад в родния ми край.

Още чувам песента – „Мотел“ на Азис в ушите си пътувайки с белия му „кон“, не слушам много от този жанр, но текста на тази песен сякаш бе писан за нас.

И така Калоян, „изконсумирахме“ набързо „любовта“ или тя нас и събуждайки се два дни след случилото се бях решила да приключа с тази моя афера, но пишейки му той вече се държеше хладно… заболя ме, че не ми даде никакъв отговор и да поеме отговорност като мъж, не застана смело да каже какво чувства и мисли, от какво го е страх или не, с  две прости изречения, в които да изкаже позицията си, а просто изчезна…

Да, аз му писах, че разбирам положението, че ще се радвам един ден да се срещнем и да си поговорим като приятели, както като онези няколкочасови разговора по телефона, но можеше да ми напиши няколко реда, заради които можеше да боли по-малко.

Боли от това, че оставаш без обяснение, разбити илюзии за себе си и очаквания отново, боли от това, че си позволила да бъдеш „консумирана“, а може би пък е бил истински и просто е избягал заради това, че ще поеме отговорност за семейството си и го е било страх, че ще се влюби… но казва ли ти някой?

Боли, че загърбваш себе си заради липса, която знаеш че и сама можеш да си запълниш, но е по-лесно с някой отвън, някак по-приятно е или направо мазохистично за две седмици някой „принц“ с бял джип да дойде и да разбие илюзиите ти, които  като малка си  изграждала за принца на белия кон… И по-добре, че ги разбива, защото до кога щях да живея в заблудата, че ще получа някаква измислица и перфектна връзка като в приказка. Защо за бога ми е нужна? Та, тя не ще е истинска?

Сега осъзнавам, че мога само да му благодаря и да се моля да намери пътя към съпругата си, за да остане цяло това семейство и да залепят счупеното заради онези две прекрасни деца.

Равносметката

Явно това е начина да стигна до себе си, до онова аз което ще ме доведе до мъжа за който мечтая, Калоян…? Малко не ми харесва този начин и боли, но осъзнавам, че никой не ме е лъгал, че ще е лесно, а и колко ще го оценя, ако е така и колко ще осъзная, ако всичко е хвърлено на тепсия?

Знаеш ли сега ще избера да съм сама! След тази случка си казах: – „Момиче, започни да цениш и уважаваш себе си истински. Научи се да обичаш себе си, да даваш разбиране на чувствата и емоциите си във всяка ситуация, дори и в тази, че си сбъркала…, а сбъркала всъщност е начина, по който погледнеш на нещата, защото именно този опит, а не бъркане те води към твоето по-цялостно аз.“

Това научих от този мой малко болезнен опит с женени „принцове“, Калоян…

Мисля да съм друга занапред… малко по-съмняваща се, малко по-малко вярваща в добрите намерения, и малко по-вярваща на себе си и интуицията си, малко повече ценяща и щадяща себе си и чувствата си…“ – Какво мислиш ти?

Отговорът

– Знаеш ли… мисля, че с теб сме свършили доста работа с времето и виждам един доста по-мъдър и осъзнат човек. Да, всеки се поддава на пориви и изкушения, когато е бил сам. Клиентите, с които работя доста често споделят за почти същото случващо се и при тях, но сесиите както виждаш сама, много помагат за промяната. По-важното е фокуса и какво ще извлечем от всичко като мъдрост и дали ще повторим отново този опит, знаейки какво ще ни донесе.

Просто ще те оставя с въпросите :

– Кое те спира да се довериш на себе си и живота?

–  Кое те кара да запълваш тази липса на любов отвън?

– Защо ти е толкова трудно да повярваш, че заслужаваш много повече от този живот – истина, откритост, доверие, безкористност, любов?

До следващия път прекрасна. Позволи си живота.


============================================================

До нови срещи приятели и ако сте се припознали в тази история или припознавате Ваш приятел, споделете я. Нека знаят, че не са сами. Ако решите да ми пишете за въпроси или консултация, можете да го направите. Във всеки един момент имаме избор да изберем щастието. Позволете си да живеете с доверие.

Аудио сесии „Партньорът до Мен“

Аудио сесия свързана с по-доброто разбиране на партньорските взаимоотношения и по-точно на твоята позиция в тези отношения. Как може да имаш по-добри и удовлетворяващи взаимоотношения с партньора до теб?

Партньорски взаимоонтношения - снимка

Консултация – Щастливото партньорство

Чрез различните констелативни упражнения, клиента научава повече за неговото отношение към любовта и към неговия партньор и как реагира в различни ситуации. Провокиран ли е от любовта или от страха.

„Самотната Красавица“ – 1-ва част – кликни >>> тук <<< и прочети цялата статия. 

Самотната красавица е история за партньорските взаимоотношения – за една жена, която е в търсене на любовта, желания партньор или …

==============================================================================

Ако искате да разберете повече за несъзнателните отношения във вашето семейство, можете да изтеглите безплатно електронната книга – кратко ръководство по метода „Семейни Констелации“тук.

==============================================================================

Ако тази статия е била полезна за Вас, можете да я споделите с приятелите Ви в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвайте бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря Ви.