Само когато наистина се разкрием, можем да бъдем истински обичани – РОБИН НОРУУД

Когато се разкрием можем да сме истиснки обичани

Докато не сме започнали да се приемаме и обичаме, няма да позволим да ни „опознаят“, защото без това ние не можем да повярваме, че заслужаваме да ни обичат такива, каквито сме.

Вместо това се опитваме да спечелим любов, като я даваме на друг чрез грижи и търпение, чрез страдания и жертви, чрез секс или кулинарни способности.

След като приемането и обичта към самите нас се развият, ние вече сме готови да бъдем такива, каквито сме, без да се опитваме да угаждаме някому или да играем театър, само за да спечелим нечие одобрение и обич.

Но когато престанем с театъра, може да изпитаме както облекчение, така и уплаха.

Когато се представяме с истинската си същност, ние се чувстваме неудобни и уязвими.

Опитваме се да повярваме, че тъкмо такива, каквито сме, заслужаваме любовта на някого, на когото държим, но винаги съществува изкушение, макар и за малко, да преиграем.

Когато престанем да изпитваме желание да предприемаме предварително пресметнати ходове, целящи определен ефект, ще настъпи един период от време, през който няма да знаем какво да правим, докато нашите искрени импулси за любов не получат възможност да бъдат чути, почувствани и приети.

Изоставянето на старите стратегии не означава, че ще престанем да обичаме, да се грижим, да помагаме, да успокояваме, да стимулираме, да прелъстяваме нашия партньор. 

Това, което предлагаме в замяна, е истинската ни същност, без да се крием и пресмятаме, без да се преструваме и прикриваме.

Първо трябва да превъзмогнем страха да бъдем отхвърлени, ако позволим на някого да ни опознае истински.

След което трябва да се научим да не изпадаме в паника, когато емоционалните бариери са свалени.

В сексуално отношение това ново качество на връзката изисква не само да сме разголени и уязвими физически, но и емоционално, и душевно.

Не е учудващо, че това се среща много рядко. Изпитваме ужас, че без тези бариери ще загинем.

Защо си заслужава да рискуваме? Само когато наистина се разкрием, можем да очакваме да бъдем истински обичани.

Когато взаимодействаме от позиция на нашата същност, тогава обичат същността ни. Не трябва да се забравя, че такова поведение от наша страна може да съществува само в климат, в който няма страх.

Така че ние не само трябва да преодолеем страха си да бъдем това, което сме, но трябва да избягваме хора, чието държане към нас може да породи страх.

Каквато и да е степента на желанието ни да сме истински, винаги ще се намерят хора, чиито гняв, враждебност и агресивност ще ви попречат да бъдете честни.

Затова свалянето на бариерите и цялостното им премахване трябва да става само с онези хора – приятели, роднини или партньори, – с които отношенията ни са изградени върху доверие, любов, уважение и почит към личността ни.

Не болката ще ни възпре.

Ние вече сме минали през различни степени на болка, без надежда за облекчение.

Това, което ни възпира, е страхът, страхът от неизвестното.

Из „Параноя на страстта“Хората, с които работя толкова силно са свикнали да бъдат “доброто дете”, което напълно е изтласкало нуждите и същността си от страх да не бъдат отхвърлени и изоставени от своето семейство и близки, от обкръжението си, от приятели и партньор.

Толкова тези хора страдат вътрешно, изпитват емоционална болка, автоагресия към себе си, обида, предателсвто и още куп тежки емоции, и дълбоко в себе си ги чувстват към тях самите. Защото не знаят как да се откъснат… не знаят какво е да кажат “Да” на себе си, “Да” на нуждата си, тя дори не се чувства и усеща, защото е дълбоко изтласкана.

Споделят как емоционално и психически са изтощени и това се оказва и на физическото им състояние. Имат нужда някой да ги подкрепи, да ги разбере, да им помогне да овладеят болката, за да може да започнат процесът на освобождение и промяна на този разрушителен и токсичен модел, в който се намират.

Онези хора, които се осмеляват и започват процес с мен и методите ми на работа, от бледи копия на себе си се превръщат в хора, които са удовлетворени от стъпките, които подкрепящо вървят заедно с мен. Имат удовлетворяващи партньорства, но на първо място знаят как да обичат и да се свързват със себе си и истинската си същност.

Разбирам ги от позицията си на човек, който не спира да се свързва със себе си и от позицията си на психолог с над 1000 часа консултативна работа. Повече за мен може да прочетеш >>> ТУК <<<

Ако искаш да промениш този модел с подкрепа, грижа и разбиране, можеш да попълниш кратката анкетна форма и да заявиш опознавателна първа консултация с мен

кликни >>> ТУК<<<

================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря ти!