„Into-me-see“ = Intimasy

интимност - споделеност

Intimasy – Когато отворим да проверим значението на думата излиза в превод – близост, рапорт, споделеност, интимност, задушевност и пр.

Колко всъщност знаем днес истинското значение на тази дума, нейната функция, семaнтика, предназначение и цялост, не просто да знаем значението й, а да го усещаме и живеем, всяка клетка да потреперва, когато усети онази близост, която не можеш да назовеш с думи. То е за чувстване.

Колко от нас са готови да направят избор, да изберат някого и когато мине времето на опознаване и сладките моменти с първи трепети, както го наричат на запад – „honeymoon period или меден месец, тогава започва същинското пътуване.

Тогава се калява желязото, когато още всичко е изпепеляващо горещо, тогава можем да видим всички онези лица на човека срещу нас, всички онези черти, които до преди не виждаме от ореола, който сме сложили на това създание, а той просто е един обикновен човек като нас със своите страхове, дразнещи навици, странности и различие.

Тук вече идва същинския въпрос: – „А сега, когато видя в реално изражение това друго човешко същество, какво избирам?“

Виждайки и работейки, общувайки с толкова различни хора и двойки, знаете ли, някои правят избора да го опознаят още, да видят всички тези неща, да свикнат с тях, да имат търпението да го „опитомят“ и обикнат всичко в него, както Малкият Принц своята лисица. Ако не сте чели този откъс направете го и помислете. Тази книга е дълбока мъдрост.

Други решават, че им е доскучало и се юрват към следващата силна емоция на новото, която опиянява като наркотик, и пак и пак и пак…, и накрая минават години и те осъзнават, че са били едни емоционално осакатени наркомани, които когато спрат и направят избор да са с някого изпадат в абстиненция и не могат се справят със собствената си зависимост или собствения си страх да се доверят, да се покажат слаби, да се покажат наранени, да се покажат истински, да се отпуснат и да опитат да поемат отговорност за избора си, дори и да сбъркат.

Да, изборите са много страшни за много хора, но така никога не създават онова, за което мечтаят, защото не спират цял живот да го преследват в гонитба на една химера, а то е било само на една крачка пред носа им – крачката наречена – „Избирам теб и ще остана!“

„Into-me-see“ – много често казва Естер Перел, световно известен психотерапевт на двойки в своите публикации и интервюта или в превод – „погледни в мен“.

Но това е една от най-трудните части, защото много не знаят как да погледнат в себе си, нямат смелостта да видят колко е тъмно, мръсно понякога, страшно вътре в ъглите на душата им, как дебнат страшни сенки, рани, чудовища, фантазии, болки, мечти и желания.

А какво остава да имаме смелостта да погледнем в другия?

Оставям този въпрос, защото има много какво да помислим над него

Споделям ти тази песен, пусни си я, дай си 4 мин. и 53 секунди време и отвори една врата в себе си, влез вътре и виж, чуй, усети – Кой е там?

Погледни в себе си днес на този светъл празник.

Бог се ражда всеки ден в нас, ако му позволим, ако вярваме, ако отглеждаме и храним искрата.

Дерзай без страх!

Можете да прочете още: Ревността като егоизъм или страх от загубата на любимия – кликнете тук.

* * * 

За да запазиш час за кратко опознавателно интервю, в което да разкажеш повече за твоята нужда и твоята цел, може да позвъниш на тел.: 0885 29 39 33 (от понеделник до петък в часовете между 09:00ч. и 18:00ч.) или да попълниш кратката анкета – тук.

Ще се радвам да се запознаем и да бъда полезен. Първата стъпка е най-важна, не я отлагай повече. 

================================================================

Ако все още таиш негативни чувства и емоции към бивш партньор, ако искаш да изчистиш гняв, обида или огорчение към този човек с който сте имали силна връзка и чувства,  ако искаш да разбереш себе си и ролята си в партньорските си взаимоотношения, ако искаш по-осъзнато да разбереш себе си и действията ти във партньорството, ако искаш да разбереш коя част от теб надделява във взаимоотношенията ти с партньора и коя част ти помага да си по-балансиран, удовлетворен и спокоен можеш да прочетеш с какво ще ти помогнат Водените аудио сесии „Партньорът до мен“.

Ако искаш да разбереш повече за своите страхове и маските, които слагаш в партньорските си взаимоотношения? Ако искаш да видиш своите сенчести страни, които не приемаш и ти пречат, които може би те поставят в ролята на жертва понякога? Ако обичаш човека до себе си и искаш да подобриш тези взаимоотношения – можеш да видиш и краткосрочният процес „Щастливото партньорство“, който е предоставен с любезното съдействие на немският терапевт Милан Кармели, и който правя от 2016г. до сега.

Можеш да разгледаш процеса – тук. 

Партньорски взаимоонтношения - снимка

================================================================

Ако искате да разберете повече за несъзнателните отношения във вашето семейство, можете да изтеглите безплатно електронната книга – кратко ръководство по метода „Семейни Констелации“ тук.

================================================================

Ако тази статия е била полезна за Вас, можете да я споделите с приятелите Ви в социалните мрежи. Нека достигне и помага на повече хора.Използвайте бутоните под заглавната снимка. Благодаря Ви.