Калоян Божанов

Добре дошъл. Твоята житейска промяна е тук. Започни още днес! 

Личната ми трансформация започна още през 2012г. с лекaрска диагноза, когато бях едва на 23 години. Това ме накара да преосмисля истински ценните неща в живота ми, да се запитам: „На 23 ли искам да свърши всичко? “, да поема отговорност за живота и промяната му, за да четеш днес тези редове. От тогава започна истинското ми развитие като личност, предприемач и създател на приложението ДНК-Любов Premium App. Приложение за житейска промяна и изграждане на полезни навици и както обичам да казвам: „Вашият личен психолог в смартфона Ви.“   
Изтегли безплатно приложението ДНК-Любов Premium App 

– За Android – кликни и изтегли тук

– За IOS – кликни и изтегли тук.

Каква е основната цел и мисия в която вярвам?

Да успея да мотивирам колкото се може повече мъже, жени и млади хора да правят психологична превенция, която да им помога да намерят себе си и да промени живота им, нещо което се случи с мен чрез избора да направя терапия за житейска промяна със себе си и да смиря лъвското си Его. Мечтата и мисията ми е предразположа хората да се грижат за своето душевно и емоционално здраве и да изградят този полезен навик в живота си. Освен това, да предам знания и опит на всички, които се докоснат до мен и моята работа, за да могат те освен психологична превенция, да научат как да бъдат по-съзнателни човешки същества, а след това да го предадат и на децата си.

Като човек помагащ на клиентите си и виждащ чудесните резултати при тях, гордо браня и ще работя за тази промяна в статуквото на българската закостеняла народопсихология. Искам да успея да повлияя за този полезен навик и закрепянето му в съзнанието на новите поколения българи, а и на вече по-улегналите такива, надявам се. Цел и амбиция е, защото в началото на 2017г. бях изключително горд, че успях да променя нещо в съзнанието на един 56 годишен мъж и да го провокирам да си помогне чрез психологична намеса, а именно моят баща. Изключително съм щастлив, защото в момента виждам друг човек.

Това ме провокира в още по-голяма степен да се опитам да променя нагласата на българските мъже, жени и младежи към психологичната помощ и превенция с личния си пример. Радвам се и съм благодарен, че десетки мъже, жени и младежи преминават през личните ми консултации, терапии и тренинги, които променят животите им, помагайки за емоционалното, душевното и физическото им здраве не на последно място, защото вярвам, че когато душата е здрава, тялото дори и да е боледувало се възстановява и оздравява. Самият аз го видях и преживях, когато повлиях на хроничното си заболяване чрез психотерапията през, която преминавам и до днес. А, днес се чувствам повече от пекрасно в кожата си! 

Кратка история: 

Започнах личната си терапия през 2014 год. , след няколко доста трудни години в живота ми, което ме накара да се обърна към себе си и познанието на своя Аз, за да осъзная и преоткрия някои по-важни аспекти на личността си, да променя положението, в което бях в тези трудни години, да преоткрия позабравения път, за който съм мечтал като дете и да се стигна до днешния момент, в който четете тези редове и може би сте един от последователите на това, в което вярвам.

Аз вярвам, че за да е добър един терапевт е нужно той да дава примера, чрез своя личен опит и затова от 2014г. до ден днешен, не спирам да минавам през своя лична терапия и трансформация за да съм адекватен и максимално полезен в работата си и комуникацията си с клиенти и всички останали в своето обкръжение. Както обичам да казвам: „Обущарят също има нужда от обувки.“

Квалификация

В края на 2018г. завърших Магистърската си степен по Психология във Великотърновски университет – „Св. Св. Кирил и Методий“, а през май 2018г. завършвих обучителен курс в метода на “Семейните/Фамилни Констелации” (от Берт Хелингер) в “Институт за терапия и експресивни изкуства” – София,  за който учих самостоятелно още от 2016г.

От 2014 г. до днес минавам през редица обучения:

 1. Академия за треньори – личностно израстване и взаимоотношения на Наталия Кобилкина и екип.
 2. Обучение за страхове и сенки в партньорстовото на немският терапевт – Милан Кармели
 3. Обучение за ораторското изкуство и презентационни умения – Игор Незавибатко – Русия
 4. През 2017г. Калоян Божанов за кратко работи като стажант-психолог с деца с аутизъм и синдром на Даун в НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец.

Това провокира част от сумата на всяка една продадена аудио сесия – „Детето и родът в мен“.  (терапевтични сесии със методът „Семейни констелации“), да отива за благотворителност и подкрепа на хора в неравностойно положение. Този продукт е вече безплатен за всички, но подкрепата се осъществя по друг начин след работата ми като училишен психолог и любовта ми към децата. Може да слушате аудио сесиите – тук

          5. През Май 2018г. завършвих обучителен курс по метода „Семейни Констелации” в „Институт за терапия и експресивни изкуства“ на психолога – Елица Великова.

          6. Магистърска степен по “Психология” – ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново с тема на дипломната работа – „Предизвикателства пред кариерното ориентиране на учениците от 10 до 12 клас.“

           7. През Август 2018г. завършвих и обучителният метод “Primal Therapy” (Първична терапия и по-известна като Лечение на детски травми и работа с вътрешното дете) на американския терапевт д-р Артур Янов, отново при психологът, арттерапевт и преподавател в НБУ – Елица Великова към „Институт за терапия и експресивни изкуства“.

           8. Декември 2018г. – Обучение на Свагито Лийбермайстер – един от учиниците на Берт Хелингер – Основателят на методът “Семейни/Фамилни Констелации”.

            9. Инструктор по методът на д-р Брус и д-р Джоан Дю – „Епигенетични лечебни цикли“ (K-Power) – март 2019г.

            10. Обучение за инструктор – „Йога на смеха“ – Йога на смеха България

             11. Обучение – K-Power – „Освобождаването от стрес е лесно“ с основатели д-р Брус и д-р Джоан Дю

             12. Обучение по метода „Семейни констелации“ на италианският терапевт – Прафул Сарачино – юни 2019г.

             13. В началото на 2019г. преминава и през обучителна програма за учители на „Заедно в час“.

             14. Октомври 2019г. – Август 2020г. индивидуален кореспондентски курс по Приложна Психология и Психотренинг при проф. Христо Гешанов и екип.

             15. От септември 2020г. е в обучителна група за гещалт психотерапевт към БИГТ – Българският институт по гещалт терапия – гр. София

Сфера на работа: 

Водя своя лична практика като консултант-психолог.  През учебната 2019/2020г. бях училищен психолог в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени. От месец януари 2020г. си партнирам с медицински център „Качествен  живот“ – гр. София.

Клиентите, които се обръщат към мен най-често го правят, защото твърде дълго са се съгласявали и пренебрегвали себе си в името на токсични взаимоотношения, в които главно те са били отдаващите и ангажираните. Съответно са получавали много малко и към момента на нашата съвместна работа се чувстват ограбени, наранени и огорчени. На първо място успяваме да намерим себеуважението към тях самите. Това все повече им помага да се свържат със своите ценности, да се научат да отстояват своите граници. Умението да защитават себе си и да не правят всичко и на всяка цена, им помага да задържат партньор в живота си.

Аз насърчавам всички: 

„Обичайте себе си по начин, който заслужавате“

Мисията ми е да помагам на своите клиенти да направят житейската промяна, която твърде дълго са отлагали. Продължаваме с освобождение от токсични взаимоотношения, в които са зациклили от години. Чрез осъзнаването защо са в подобни отношения, те намират своите ресурси, ценности и силни страни.  Това също помага да разберат за своите вече остарели модели на поведение и да ги заменят с нови и работещи. 

Работя с десетки българи в страната ни и извън пределите на България, като им помагам да намерят себе си, своето призвание и страст и да начертаем пътя към реализирането му.  Основната група, с която работя в мометна, са хора между 14 и 50-годишна възраст. С клиентите в чужбина работя онлайн чрез различните платформи – Zoom, Viber, Skype, Messenger, What’s up и други. 

Работя основно със сферите: 

 • житейска промяна
 • самооценка и повишаването й
 • подобраване на взаимоотношенията в семейната среда / родова принадлежност
 • партньорските взаимоотношения
 • страхове / тревожност / панически атаки
 • депресивни състояния

Максима

Максимата, която извлякох от краткия си опит до днес е, че до промяната минаваме през няколко етапна пътека.
А тя е:

 • Осъзнаване
 • Приемане
 • Освобождение
 • Растеж, развитие и промяна 

Искрено вярвам, че попаднал тук, ти ще започнеш един нов и красив път на осъзнаване и промени. С осъзнатостта идва мира и спокойствието, а с тях всичко останало.

Аз съм с теб!

Сертификати:

1. Обучение – „Първите 7 стъпки в гещалт  терапията“ – БГИТ – гр. София – виж тук.

2. Обучение – „Приложна психология и Психотренинг“ – при проф. Христо Гешанов – виж тук. 

3. Обучение – „Лекуване на детски травми (Primal Therapy)  – „Институт за терапия и еспресивни изкуства“ гр. София – виж тук. 

4. Обучение по методът „Семейни Констелации“ – Елица Великова – психолог, арттерапевт и преподавател в НБУ, директор на „Институт за терапия и експресивни изкуства“ – гр. София  – (2017г.-2018г.) – виж тук.

5. Обучение – „Епигенетични Лечебни Цикли“  – Инструктор – виж тук.

6. Обучение – „Освобождаването от стрес е лесно“ – Инструктор – виж тук. 

7. Обучение – треньор-личностно израстване – „Академия за треньори“ – на Наталия Кобилкина и „Happy woman Academy“ – (2017г.) – виж тук.

8. Обучение – „Йога на смеха“ – Инструктор – виж тук. 

 

Медийни изяви:

Може да видите >> тук < <

Гост автор:

 1. HighViewArt
 2. Gnezdoto.ne