Калоян Божанов

За мен

Добре дошли на всички Вас, търсачи на радостта и осъзнатостта. Вашата житейска промяна е тук. Започнете още днес!

Личната ми трансформация започна още през 2012г. с лекaрска диагноза, когато бях едва на 23 години. Това ме накара да преосмисля истински ценните неща в живота ми, да се запитам: „На 23 ли искам да свърши всичко? “, да поема отговорност за живота и промяната му, за да четеш днес тези редове. От тогава започна истинското ми развитие като личност, предприемач и създател на приложението ДНК-Любов Premium App. Приложение за житейска промяна и изграждане на полезни навици и както обичам да казвам: „Вашият личен психолог в смартфона Ви.“

 

Каква е основната цел и мисия в която вярвам?

Да успея да мотивирам колкото се може повече мъже, жени и младежи да правят психологична превенция, която да им помога да намерят себе си и да промени живота им, нещо което се случи с мен чрез избора да направя терапия за житейска промяна със себе си и да смиря лъвското си Его. Мечтата и мисията ми е предразположа хората да се грижат за своето душевно и емоционално здраве и да изградят този полезен навик в живота си. Освен това, да предам знания и опит на всички, които се докоснат до мен и моята работа, за да могат те освен психологична превенция, да научат как да бъдат по-съзнателни човешки същества, а след това да го предадат и на децата си.

Като човек помагащ на клиентите си и виждащ чудесните резултати при тях, гордо браня и ще работя за тази промяна в статуквото на българската закостеняла народопсихология. Искам да успея да повлияя за този полезен навик и закрепянето му в съзнанието на новите поколения българи, а и на вече по-улегналите такива, надявам се. Цел и амбиция е, защото в началото на 2017г. бях изключително горд, че успях да променя нещо в съзнанието на един 56 годишен мъж и да го провокирам да си помогне чрез психологична намеса, а именно моят баща. Изключително съм щастлив, защото в момента виждам друг човек.

Това ме провокира в още по-голяма степен да се опитам да променя нагласата на българските мъже, жени и младежи към психологичната помощ и превенция с личния си пример. Радвам се и съм благодарен, че десетки мъже, жени и младежи преминават през личните ми консултации, терапии и тренинги, които променят животите им, помагайки за емоционалното, душевното и физическото им здраве не на последно място, защото вярвам, че когато душата е здрава, тялото дори и да е боледувало се възстановява и оздравява. Самият аз го видях и преживях, когато повлиях на хроничното си заболяване чрез психотерапията през, която преминавам и до днес. А, днес се чувствам повече от пекрасно в кожата си! 

Кратка история

Започнах личната си терапия през 2014 год. , след няколко доста трудни години в живота ми, което ме накара да се обърна към себе си и познанието на своя Аз, за да осъзная и преоткрия някои по-важни аспекти на личността си, да променя положението, в което бях в тези трудни години, да преоткрия позабравения път, за който съм мечтал като дете и да се стигна до днешния момент, в който четете тези редове и може би сте един от последователите на това, в което вярвам.

Аз вярвам, че за да е добър един терапевт е нужно той да дава примера, чрез своя личен опит и затова от 2014г. до ден днешен, не спирам да минавам през своя лична терапия и трансформация за да съм адекватен и максимално полезен в работата си и комуникацията си с клиенти и всички останали в своето обкръжение. Както обичам да казвам:

„Обущарят също има нужда от обувки.“

Квалификация

В края на 2018г. завърших Магистърската си степен по Психология във Великотърновски университет – „Св. Св. Кирил и Методий“, а през май 2018г. завършвих обучителен курс в метода на “Семейните/Фамилни Констелации” (от Берт Хелингер) в “Институт за терапия и експресивни изкуства” – София,  за който учих самостоятелно още от 2016г.!

От 2014 г. до днес минавам през редица обучения:

 1. „Българска школа по Психоанализа“ – гр. Варна
 2. Академия за треньори на Наталия Кобилкина и екип.
 3. Немският терапевт – Милан Кармели
 4. Майсторът на ораторското изкуство от Русия – Игор Незавибатко
 5. Психологът Елена Димитрова – Ангелова
 6. Клиничният психолог и НЛП практик – Магдалена Ангелова
 7. Семейният терапевт и фасилитатор – Гинка Георгиева
 8. През 2017г. Калоян Божанов за кратко работи като стажант-психолог с деца с аутизъм и синдром на Даун в НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец.

Това провокира част от сумата на всяка една продадена аудио сесия – „Детето и родът в мен“.  (терапевтични сесии със методът „Семейни констелации“), да отива за благотворителност и подкрепа на хора в неравностойно положение.

          8. През Май 2018г. завършвих обучителен курс по метода „Семейни Констелации” в „Институт за терапия и експресивни изкуства“ на психолога – Елица Великова.

          9.Магистърска степен по “Психология” – ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново, която завършва семестриално през есента на 2018г.

           10. През Август 2018г. завършвих и обучителният метод “Primal Therapy” (Първична терапия и по-известна като Лечение на детски травми и работа с вътрешното дете) на американския терапевт д-р Артур Янов, отново при психологът, арттерапевт и преподавател в НБУ – Елица Великова към „Институт за терапия и експресивни изкуства“.

           11. Декември 2018г. – Обучение на Свагито Лийбермайстер – един от учиниците на Берт Хелингер – Основателят на методът “Семейни/Фамилни Констелации”.

            12. Инструктор по методът на д-р Брус и д-р Джоан Дю – „Епигенетични лечебни цикли“ ( K-Power ) – март 2019г.

            13. Обучение за инструктор – „Йога на смеха“ – Йога на смеха България

             14. Обучение – K-Power – „Освобождаването от стрес е лесно“ с основатели д-р Брус и д-р Джоан Дю

             15. Обучение на италианският терапевт – Прафул Сарачино – юни 2019г.

             16. В началото на 2019г. преминава и през обучителна програма за учители на „Заедно в час“.

             17. В момента преминавам през индивидуален кореспондентски курс по Приложна Психология и Психотренинг при проф. Христо Гешанов и екип.

Сфера на работа

Водя своя лична практика като консултант-психолог. В момента работя и като училищен психолог в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени. От месец януари 2020г. си партнирам с медицински център „Качествен  живот“ – гр. София.

„Помагам основно на своите клиенти да направят житейска промяна, която твърде дълго са отлагали, да се освободят от токсична връзка, в която са зациклили от години и да осъзнаят защо са там, да намерят своите ресурси, ценности и силни страни, потенциали, които всички носим, да направят дори кариерен завой и промяна на настояща неудовлетворяваща работа и среда. Да разберат за своите вече остарели модели на поведение и да ги заменят с нови и работещи. Да използват своите силни семейни дадености и възпитание и да се освободят от старите, които в днешният развиващ се свят вече не помагат. Да намерят себе си, своето призвание и страст и да начертаем пътя към реализирането му. Основната група, с която работя в момента са млади хора между 14 до 35 годишна възраст.“

Работя с десетки българи в страната ни и извън пределите на България, като някои от клиентите ми са от страни като: Дания, Холандия, Испания, Англия, Германия,САЩ и др. С клиентите в чужбина работя онлайн чрез различните платформи – Zoom, Viber, Skype, Messenger, What’s upи други.

Работя чрез метода „Семейни Констелации“, работа с вътрешното дете и детски травми(Primal Therapy) и основно в сферата на:

 • житейска промяна
 • личната самооценка и повишаването й
 • подобраване на взаимоотношенията в семейната среда / родова принадлежност
 • партньорските взаимоотношения
 • страхове / тревожност / панически атаки
 • депресивни състояния

Максима

Максимата, която извлякох от краткия си опит до днес е, че до промяната минаваме през няколко етапна пътека.
А тя е:

 • Осъзнаване
 • Приемане
 • Освобождение
 • Растеж, развитие и промяна

„Искрено вярвам, че попаднал тук, ти ще започнеш един нов и красив път на осъзнаване и промени. С осъзнатостта идва мира и спокойствието, а с тях всичко останало.

Аз съм с теб !“

Сертификати:

1.  Обучение – „Приложна психология и Психотренинг“  при проф. Христо Гешанов – виж тук. 

2. Обучение – „Епигенетични Лечебни Цикли“  – Деница Андонова – Инструктор – виж тук.

3. Обучение – „Освобождаването от стрес е лесно“ – Деница Андонова – Инструктор – виж тук. 

4. Обучение по методът „Семейни Констелации“ – Елица Великова – психолог, арттерапевт и преподавател в НБУ, директор на „Институт за терапия и експресивни изкуства“ – гр. София  – (2017г. -2018г.) – виж тук.

5. „Академия за треньори“ – на  Наталия Кобилкина и „Happy woman Academy“ – (2017г.) – виж тук.

6. Йога на смеха – Инструктор – виж тук. 

7. Лекуване на детски травми – „Институт за терапия и еспресивни изкуства“ – София ( с директор – Елица Великова) – виж тук. 

Медийни изяви:

1. Интервю за приложението ДНК-Любов Premium App за ТВ Шумен 14.09.2020г. – кликнете тук.

2. Интервю за ТВ Шумен за връщането на децата на училище по време на пандемия – 11.09.2020г. – кликнете тук. 

 
 

6. Интервю – методът „Семейни Констелации“ за БНР Шумен – 18.03.2019г. – кликнете тук.

7. Официално представяне на първия продукт на Калоян Божанов – „Детето и родът в мен“ – 19.04.2018г. – кликнете тук.

8. Интервю с предприемача и автор – Пламен П. Попов – януари 2018г. – кликнете тук.

9. Интервю за БНР – гр. Шумен – 10.10.2017г. – кликнете тук.

10. Участие на TEDxPlovdiv – 23.04.2017г. – кликнете тук.

11. Завършване на „Академия за треньори“ на Наталия Кобилкина – 19.02.2017г. – кликнете тук.

12. „Вечери за наивници“ – Варна vol.4 –  юни 2016г. – кликнете тук. 

Гост автор:

 1. HighViewArt
 2. Gnezdoto.net
 3. „Гълтали ли сте змии“ – кратка статия