Калоян Божанов

За мен

Добре дошли на всички Вас, търсачи на радостта и осъзнатостта.

Личната ми трансформация започна още през 2012г. с лекaрска диагноза, когато бях едва на 23 години. Това ме накара да преосмисля истински ценните неща в живота ми, да се запитам: „На 23 ли искам да свърши всичко? “, да поема отговорност за живота и промяната му, за да четеш днес тези редове.

Каква е основната цел и мисия в която вярвам?

Да успея да мотивирам колкото се може повече хора, да правят психологична превенция против заболявания. Да предразположа хората да се грижат за своето душевно и емоционално здраве и да изградят този полезен навик в живота си. Освен това, да предам знания и опит на всички, които се докоснат до мен и моята работа, за да могат те освен психологична превенция, да научат как да бъдат по-съзнателни човешки същества, а след това да го предадат и на децата си.

Като човек помагащ на клиентите си и виждащ чудесните резултати при тях, гордо браня и ще работя за тази промяна в статуквото на българската закостеняла народопсихология. Искам да успея да повлияя за този полезен навик и закрепянето му в съзнанието на новите поколения българи, а и на вече по-улегналите такива, надявам се. Цел и амбиция е, защото в началото на 2017г. бях изключително горд, че успях да променя нещо в съзнанието на един 56 годишен мъж и да го провокирам да си помогне чрез психологична намеса, а именно моят баща. Изключително съм щастлив, защото в момента виждам друг човек.

Това ме провокира в още по-голяма степен да се опитам да променя нагласата на българските мъже към психологичната помощ с личния си пример. Мога вече да се похваля с десетки мъже и жени преминали през личните ми консултации,терапии и тренинги, които променят животите им, помагайки за емоционалното и душевното им здраве.

Кратка история

Калоян Божанов започва личната си терапия през 2014 год. , след няколко доста трудни години в живота му, което го кара да се обърне към себе си и познанието на своя Аз, за да осъзнае и преоткрие някои по-важни аспекти на личността си, да промени положението в което е в тези години, да преоткрие позабравения път за който е мечтал като дете и да се стигне до днешния момент, в който четете тези редове и може би сте един от последователите на това в което вярвам.

Аз вярвам, че за да е добър един терапевт е нужно той да дава примера, чрез своя личен опит и затова от 2014г. до ден днешен, не спирам да минавам през своя лична терапия и трансформация за да съм адекватен и максимално полезен в работата си и комуникацията си с клиенти и всички останали в своето обкръжение. Както обичам да казвам:

„Обущарят също има нужда от обувки.“

Квалификация

В края на 2018г. завършва Магистърската си степен по Психология във Великотърновски университет – „Св. Св. Кирил и Методий“, а през май 2018г. завършва обучителен курс в метода на “Семейните/Фамилни Констелации” (от Берт Хелингер) в “Институт за терапия и експресивни изкуства” – София,  за който учи самостоятелно още от 2016 г.

От 2014 г. до днес минава през редица обучения от които са:

 1. „Българска школа по Психоанализа“ – гр. Варна
 2. „Академия за треньори“ на Наталия Кобилкина
 3. Немския терапевт – Милан Кармели
 4. Майстора на ораторското изкуство от Русия – Игор Незавибатко
 5. Психолога Елена Димитрова – Ангелова
 6. Клиничния психолог и НЛП практик – Магдалена Ангелова
 7. Семейния терапевт и фасилитатор – Гинка Георгиева
 8. Мотиватора – Юли Тонкин
 9. През 2017г. Калоян Божанов за кратко работи като стажант-психолог с деца с аутизъм и синдром на Даун в НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец.

Това провокира част от сумата на всяка една продадена аудио сесия – „Детето и родът в мен“. (Първите в България терапевтични сесии със съпровод на българска народна музика), да отива за благотворителност и подкрепа на хора в неравностойно положение.

 1. През Май 2018г. завършва обучителен курс по метода „Семейни Констелации” в Институт за терапия и експресивни изкуства на психолога – Елица Великова.
 2. Магистърска степен по “Психология” – ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново, която завършва семестриално през есента на 2018г.
 3. През Август 2018г. завършва и обучителният метод “Праймъл” (Първична терапия и по-известна като Лечение на детски травми и работа с вътрешното дете) на американския терапевт Артур Янов, отново при психолога, арттерапевт и преподавател в НБУ – Елица Великова
 4. Декември 2018г. – Обучение на Свагито Лийбермайстер – един от учиниците на Берт Хелингер – Основателят на методът “Семейни/Фамилни Констелации”.
 5. Инструктор по методът на д-р Брус и д-р Джоан Дю – „Епигенетични лечебни цикли“ ( K-Power ) – март 2019г.
 6.  Обучение за инструктор – „Йога на смеха“ – Йога на смеха България
 7.  Обучение – K-Power – „Освобождаването от стрес е лесно“ с основатели д-р Брус и д-р Джоан Дю
 8.  В началото на 2019г. преминава и през обучителна програма за учители на „Заедно в час“.
 9. В момента преминава през индивидуален кореспондентски курс по Приложна Психология и Психотренинг при проф. Христо Гешанов и екип.

Сфера на работа

Води своя лична практика като консултант-треньор по личностно израстване и подобряване на взаимоотношенията в семейната система от началото на 2016г.  до ден днешен. В момента работи и като училищен психолог в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени.

През този период работи с десетки българи в България и извън пределите на страната ни, като някои от клиентите му са от страни като: Дания, Холандия, Испания, Англия и САЩ.

Работи чрез метода „Семейни Констелации“ и основно в сферата на:

 • личната самооценка и повишаването й
 • подобраване на взаимоотношенията в  семейната среда
 • партньорските взаимоотношения
 • страхове
 • депресивни състояния
 • родова принадлежност

Максима

Максимата, която Калоян извлича от краткия си опит до днес е, че до промяната минаваме през няколко етапна пътека.
А тя е :

 • Осъзнаване
 • Приемане
 • Освобождение
 • Растеж, развитие и промяна

„Искрено вярвам, че попаднал тук, ти ще започнеш един нов и красив път на осъзнаване и промени. С осъзнатостта идва мира и спокойствието, а с тях всичко останало.

Аз съм с теб !“

Сертификати

1. Обучение – „Епигенетични Лечебни Цикли“  – Деница Андонова – Инструктор

2. Обучение – „Освобождаването от стрес е лесно“ – Деница Андонова – Инструктор

3. Обучение по методът „Семейни Констелации“ – Елица Великова – психолог, арттерапевт и преподавател в НБУ, директор на „Институт за терапия и експресивни изкуства“ – гр. София  – (2017г. -2018г.)

4. „Академия за треньори“ – на  Наталия Кобилкина и „Happy woman Academy“ – (2017г.)

5. Йога на смеха – инструктор

6. Лекуване на детски травми – „Институт за терапия и еспресивни изкуства“ – София ( с директор – Елица Великова)

 

Медийни изяви

1. Интервю – методът „Семейни Констелации“ за БНР Шумен – 18.03. 2019г.

2. Официално представяне на първия продукт на Калоян Божанов – „Детето и родът в мен“ – 19.04.2018г.

3. Интервю с предприемача и автор – Пламен П. Попов – януари 2018г.

4. Интервю за БНР – гр. Шумен – 10.10. 2017г.

5. Участие на TEDxPlovdiv – 23.04.2017г.

6. Завършване на „Академия за треньори“ на Наталия Кобилкина – 19.02.2017г.

7. „Вечери за наивници“ – Варна vol.4 –  юни 2016г.

Гост автор

 1. HighViewArt
 2. Gnezdoto.net
 3. „Гълтали ли сте змии“ – кратка статия